Blog

Ποια θεραπεία να επιλέξω για να δώσω λύση στις λεπτές ρυτίδες;

Ποια θεραπεία να επιλέξω για να δώσω λύση στις λεπτές ρυτίδες;

Ήταν κάποια στιγμή μετά από ένα μακρύ βράδυ μελέτης, ή ένα αξιομνημόνευτο ξενύχτι, που για πρώτη φορά δέχτηκες την επίσκεψη κάποιων νέων “φίλων” που έμελλε να… σου φορτωθούν και να αλλάξουν τον τρόπο που κοιτάς τον καθρέπτη: οι πρώτες σου λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Αρχικά γύρω από τα μάτια, σταδιακά και στο μέτωπο, γύρω από το στόμα, ίσως και στο μεσόφρυο και τις παρειές. Κάποιες φορές είναι καλύτερα, κάποιες χειρότερα, αλλά δυστυχώς πάντα εκεί!

Ο χρόνος είναι σύμμαχός τους, άλλωστε και η δική σου ζωή προχωρά, γενόμενη πιο περίπλοκη και απαιτητική, και αυτό σίγουρα δε βοηθά. Γρήγορα έμαθες ότι το να τις κρύβεις με make-up, concealer, πούδρες δε βοηθά όσο θα πίστευες, πολλές φορές μάλιστα τις τονίζει, φέρνοντάς σε σε αμηχανία.

Μη βιαστείς να απελπιστείς όμως, η εξειδικευμένη φροντίδα και οι συμβουλές μας είναι εδώ για εσένα, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου.

Οι εργασιακοί ρυθμοί και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να σου στερούν ύπνο και αυτό φαίνεται, καθώς δε δίνεις στο σώμα σου επαρκή χρόνο να ανακάμψει, επιταχύνοντας το γήρας. Η ενυδάτωσή σου θα μπορούσε να είναι και καλύτερη, καθώς την εποχή της μάσκας είναι συχνό το να ξεχνάς ότι αποτελούμαστε κατά 70% από νερό, καταντώντας σαν φρούτο που ξεχάστηκε στο ψυγείο πριν από  εβδομάδες. Η ασταθής διατροφή μπορεί να σε οδηγεί σε σκαμπανεβάσματα βάρους τα οποία με τη σειρά τους σου ροκανίζουν τα αποθέματα του επιφανειακού νεανικού λίπους, του βασικού ιστού της ομορφιάς που κρατά το υπερκείμενο δέρμα σφριγηλό, τεντωμένο, φωτεινό. Και φυσικά η χρήση του αντιηλιακού σε μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν είναι προαιρετική, εκτός αν η ιδέα της αλλοίωσης των κυτταρικών μηχανισμών ανάπλασης του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία σου ακούγεται ευχάριστη!

Δοκίμασε το Υαλουρονικό οξύ για γέμισμα των ρυτίδων

Αν έχει τύχει να παρατηρήσεις την εξέλιξη ενός μπαλονιού για μέρες μετά το πάρτι στο σπίτι σου, τότε σίγουρα θα καταλαβαίνεις ότι η απώλεια όγκου από το πρόσωπο ευνοεί τη δημιουργία λεπτών και βαθύτερων ρυτίδων.

Στα ιατρεία μας έχουμε πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο, αλλά ο πλέον απλός και γρήγορος είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος σε ειδική μορφή τζελ κάτω από το δέρμα σου, ώστε να το στηρίξουμε κι έτσι να εξαφανίσουμε ή να περιορίσουμε τις ρυτίδες που σε απασχολούν ή και να αναδιαμορφώσουμε το σχήμα του προσώπου προς μία πιο νεανική του κατάσταση. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και είναι πρακτικά ανώδυνη με τα νέα εμφυτεύματα υαλουρονικού που φέρουν ενσωματωμένο αναισθητικό παράγοντα, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά περί τους 12 μήνες.

Βοτουλινική τοξίνη για πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των ρυτίδων

Και το πλέον ανθεκτικό ρούχο σου κάποια στιγμή θα εμφανίσει ζάρες, καθώς λυγίζει στα ίδια σημεία ξανά και ξανά και η λύση είναι απλή: σιδέρωμα. Τι γίνεται όμως με το δέρμα που φοράς 24/7; Κι εδώ η λύση είναι γνωστή, κλασσική και πολύ αποδοτική. Η βοτουλινική τοξίνη δεν είναι πια ταμπού, αλλά η καλύτερή σου φίλη, καθώς μειώνει τη δραστηριότητα των μυϊκών ομάδων του προσώπου που ευθύνονται για πολλές από τις λεπτές ρυτίδες (πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο, ρυτίδες καπνιστού, κτλ), διατηρώντας όμως την απαιτούμενη φυσικότητα για να περάσει η αλλαγή απαρατήρητη κι εσύ στην πρώτη θέση των καλοδιατηρημένων της παρέας. Η εφαρμογή διαρκεί 15-20 λεπτά και η ενόχληση είναι ελάχιστη. Απόδειξη το ότι όλοι κάποια στιγμή (μετά από 4-8 μήνες) επιστρέφουν για τη μαγική τους δόση.

Ενίσχυσε την παραγωγή κολλαγόνου με ειδικές θεραπείες

Ο ευλαβικός τρόπος με τον οποίο οι επιστήμονες του χώρου της αισθητικής μιλάνε για το κολλαγόνο, μπορεί ενδεχομένως να θυμίζει κάποια αίρεση, αλλά όχι χωρίς καλό λόγο. Αυτή η μαγική πρωτεϊνη αποτελεί  βασικό στοιχείο του δέρματος, δίνοντάς του δομή, συνοχή, και την ικανότητα να ανθίσταται στις αλλαγές των υποκείμενων ιστών. Θεραπείες που στοχεύουν στο ίδιο το δέρμα, προσβλέπουν σχεδόν πάντα στη δημιουργία υγιούς νέου κολλαγόνου, το οποίο θα οδηγήσει σε πάχυνση του χορίου του δέρματος κι ένα πιο ισχυρό και ανθεκτικό στις λεπτές γραμμές δέρμα. Ανάλογα με τη θεραπεία, η κολλαγονογένεση ενεργοποιείται με κάποιο ενεργειακό ή μηχανικό ερέθισμα (ραδιοσυχνότητα, υπέρηχος, μικροβελόνες, laser, παλμικό φως). Η κατηγορία αυτή των θεραπειών είναι τελείως ανώδυνη και τα αποτελέσματα έχουν αθροιστικό χαρακτήρα ανά συνεδρία, αποτελώντας παράλληλα κι εξαιρετική μορφή πρόληψης.

Σβήσε τις λεπτές γραμμές με χημικό peeling

Όταν οι λεπτές σου γραμμές και ρυτίδες έχουν αρχίσει να “γράφουν” στην επιφάνεια του δέρματος, μία εξαιρετική επιλογή είναι η απαλλαγή από τις πληγείσες ανώτερες στοιβάδες (επανεπιφανειοποίηση), και ο πλέων ανώδυνος και αποδοτικός τρόπος για αυτό είναι τα χημικά peeling.

Η επιλογή του κατάλληλου χημικού peeling για το κάθε προσωπο γίνεται με βάση το φωτότυπο, την εποχή του χρόνου, το βάθος των ρυτίδων, την παρουσία δυσχρωμιών, ουλών, ακμής ή άλλων σημείων. Κοινό σημείο όλων είναι η κυμαινόμενου βαθμού απολέπιση των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος και των ατελειών τους, με παράλληλη έντονη ενεργοποίηση των αναγεννητικών κυτταρικών μηχανισμών και της κολλαγονογένεσης. Έτσι με μία θεραπεία αποκτούμε δέρμα πιο λείο, λαμπερό, σφριγηλό και ομοιογενές, ενώ σε πολύ έντονες εφαρμογές έχουμε ακόμη και αποτέλεσμα lift. Τυχόν επανάληψη εντείνει τα ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Tip: Επιλέγοντας να κάνεις ένα χημικό peeling ενώ είσαι υπό Botox, μεγιστοποιείς το αποτέλεσμά σου, καθώς το δερμα αναγεννάται πάνω σε ένα λείο, λιγότερο κινητικό υπόβαθρο.

Σε περιμένουμε σε ένα από τα εξελιγμένα Κέντρα Αισθητικής Ιατρικής μας για να επιλέξεις μαζί με την ιατρική μας ομάδα τη θεραπεία, ή το συνδυαστικό πρωτόκολλο που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τους δικούς σου μικρούς “φίλους”!