Πλαστική Χειρουργική

Αφαίρεση σπίλου

Αφαίρεση σπίλου

Χρήσιμες συμβουλές για την αφαίρεση των ελιών-σπίλων

Αφαίρεση σπίλου. Το σκέφτεστε καιρό; Ήρθε η στιγμή να το κάνετε! Με τον όρο σπίλος ή ελιά αναφερόμαστε σε μία σειρά από καλοήθεις δερματικές βλάβες οι οποίες μπορεί να ποικίλουν ως προς το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το σημείο στο οποίο θα εμφανιστούν. Δεν είναι πάντα απαραίτητη η αφαίρεση τους ορισμένες φορές αφαιρούνται για αισθητικούς λόγους ή προληπτικά. Το αν ένας σπίλος θα αφαιρεθεί αποφασίζεται από τον πλαστικό χειρουργό μας ανάλογα με την επικινδυνότητα που θεωρεί ότι υπάρχει. Κάθε σπίλος που αφαιρείται στέλνεται αυτόματα και για βιοψία προκειμένου να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει κακοήθεια.

Ποια είναι η διαδικασία για την αφαίρεση σπίλου;

Η αφαίρεση σπίλων αποτελεί μία μικροχειρουργική επέμβαση η οποία γίνεται στο χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία. Είναι μία διαδικασία ακίνδυνη και σχεδόν ανώδυνη. Την μικροεπέμβαση της αφαίρεσης αναλαμβάνει ο πλαστικός χειρουργός του χώρου μας. Ο σπίλος αφαιρείται από το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Όταν ο σπίλος έχει αφαιρεθεί από το σημείο ακολουθεί συρραφή της περιοχής. Τα ράμματα είναι πλαστικής χειρουργικής και επομένως μη ορατά μετά το πέρας του μετεγχειρητικού χρόνου.

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του σπίλου εξαρτάται από το σχήμα, το μέγεθος και τη μορφή του σπίλου ενώ ο χρόνος αποθεραπείας είναι συνήθως μία
εβδομάδα έως ότου αφαιρεθούν τα ράμματα από την περιοχή. Έπειτα για κάποιο διάστημα η ουλή θα είναι κόκκινη με την πάροδο μερικών μηνών όμως θα πάρει το χρώμα του
δέρματος.

Η ομάδα μας θα είναι δίπλα σας σε όλη τη διαδικασία καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας την κάθε σας απόφαση. Το άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο μας προσωπικό μπορεί να σας εγγυηθεί μόνιμα αποτελέσματα με ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές. Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού δωρεάν διάγνωσης και ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε! Με υπευθυνότητα και ασφάλεια θα λάβετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.