Ιατρική Αισθητική Προσώπου

Αυτόλογη ετερόλογη μεσοθεραπεία

Αυτόλογη ετερόλογη μεσοθεραπεία

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (Α Μ.) ή PRP αξιοποιεί τις πρωτεΐνες, τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα και τις βιταμίνες που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος και επιτυγχάνει ανανέωση των κυττάρων και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η συγκεκριμένη αντιγηραντική θεραπεία διαρκεί 30’ και συμβάλει στη διατήρηση του υγιούς δέρματος και ταυτόχρονα προλαμβάνει τις φθορές που έχουν προκληθεί από τις επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος.

Ουσίες του αίματος που προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό (αυτόλογη θεραπεία) εισάγονται στη μεσαία στιβάδα του δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά καθώς η PRP θρέφει, ενυδατώνει και στηρίζει την επιδερμίδα με φυσικό τρόπο αξιοποιώντας τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στον ίδιο τον οργανισμό. Τα κύτταρα ανανεώνονται και οι ινοβλάστες δραστηριοποιούνται ξανά. Οι πρωτεΐνες των αιμοπεταλίων αποκαθιστούν τους ιστούς που έχουν υποστεί βλάβη και προάγουν την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων και κατά συνέπεια της ανάπλασης.

Μέσω της αιμοληψίας, παίρνουμε μικρή ποσότητα αίματος, το οποίο αυτοφυγοκεντρίζεται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιμοσφαίρια και πλάσμα. Το πλάσμα εμπλουτίζεται με ενεργοποιητή των αιμοπεταλιών όπως αυτόλογη θρομβίνη για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό μεσοθεραπείας. Τα αιμοπετάλια περιέχουν έτοιμες δεξαμενές αυξητικών παραγόντων λόγω του πήγματος που σχηματίζουν κατά τον τραυματισμό.

Οι αυξητικοί παράγοντες προκαλούν αγγειογέννεση, δηλαδή βελτιώνουν τη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος, πολλαπλασιάζουν τα επιθηλιακά κύτταρα και συμβάλουν στη δημιουργία νέων ινοβλαστών. Εκμεταλλευόμαστε δηλαδή τα συστατικά του ίδιου το σώματος για ένα πιο λαμπερό και σφριγηλό δέρμα.

Η μέθοδος PRP που εφαρμόζουμε έχει επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε περιπτώσεις τριχόπτωσης, καθώς παρατείνει την διάρκεια ζωής της τρίχας και ενεργοποιεί ξανά τη λειτουργία των τριχοθυλακίων, γεγονός που συμβάλει στην ενδυνάμωση της υπάρχουσας τριχοφυΐας.

Συνολικά τα αποτελέσματα της μεθόδου PRP είναι εντυπωσιακά. Ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, συμβάλει στην καταπολέμηση και την πρόληψη των ρυτίδων, επαναφέρει τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνει την υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, η δερματική χαλάρωση και η υφή του δέρματος βελτιώνονται, (ραγάδες και ουλές ακμής), ενώ ενδυναμώνεται η τριχοφυΐα και περιορίζεται η τριχόπτωση. Η εφαρμογή της μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και στο τριχωτό της κεφαλής και για ιδανικά αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί εξατομικευμένα και με άλλες θεραπείες όπως το Botox, υαλουρονικό οξύ, νήματα, φωτοανάπλαση και χημικό peeling σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος.

Η θεραπεία αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και της εγκυμοσύνης, σε περιπτώσεις κακοήθειας, καρδιακής ανεπάρκειας, αρρυθμιών, αρτηριακής υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη, αιματολογικών διαταραχών κ.α.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ DETOX! ΕΚΠΤΩΣΗ

30% Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα με την θεραπεία που σας ταιριάζει!