Πλαστική Χειρουργική

Αιδιοπλαστική

Αιδιοπλαστική

Αιδιοπλαστική. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό για την αποκατάσταση οποιουδήποτε αισθητικού ή λειτουργικού προβλήματος των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων. Η αιδοιοπλαστική έχει κερδίσει έδαφος στο εξωτερικό χάρη στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Θέλει να σπάσει τα ταμπού και να καταρρίψει τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να στρέφονται στην πλαστική χειρουργική για την αισθητική βελτίωση μόνο των εμφανών σημείων του σώματος τους. 

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες αισθάνονται άβολα με τη δυσμορφία της περιοχής. Αυτή μπορεί να είναι αποτέλεσμα της φυσιολογικής γήρανσης, ενός φυσικού τοκετού ή ακόμα και αποτέλεσμα κληρονομικότητας ή εμμηνόπαυσης.

Η αιδοιοπλαστική είναι ο τομέας της πλαστικής χειρουργικής που καλείται να λύσει όλα τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα των γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Αυτά μπορεί να οφείλονται σε:

-ασυμμετρία ή υπερτροφία των μικρών ή μεγάλων χειλέων του αιδοίου

-χαλάρωση του κόλπου

-τραυματισμούς στο περίνεο από τον τοκετό

Πότε η πλαστική αιδοίου είναι μονόδρομος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναίκα στρέφεται στην αιδοιοπλαστική, λόγω ανομοιομορφίας ή ασυμμετρίας των χειλέων. Ενίοτε τα μικρά χείλη του αιδοίου κρέμονται κάτω από τα μεγάλα λόγω χαλάρωσης. Άλλες φορές, τα μεγάλα χείλη χαλαρώνουν και το δέρμα ζαρώνει. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα η γυναίκα να αισθάνεται άβολα όταν φοράει στενά ρούχα ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Πόσο μάλλον αν η υπερτροφία στην περιοχή οφείλεται σε ανατομική ιδιαιτερότητα εκ γενετής και όχι σε αυξομειώσεις βάρους ή στην πάροδο του χρόνου.

Πέρα, όμως, από το αισθητικό κομμάτι που ευθύνεται για τη μειωμένη λίμπιντο και αυτοπεποίθηση της γυναίκας, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αισθάνονται πόνο κι ερεθισμό εξαιτίας αυτής της υπερτροφίας. Ή που εμφανίζουν συχνά λοιμώξεις ή δυσάρεστες οσμές, λόγω μη επαρκούς καθαριότητας της περιοχής. Επομένως, η αιδοιοπλαστική καλείται να λύσει μια σειρά προβλημάτων που αφορούν την υγεία της γυναίκας και όχι απλά την εμφάνιση ή τη ψυχολογία της. 

Πώς γίνεται η αιδιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική, λοιπόν, περιλαμβάνει μια γκάμα επεμβάσεων, που στόχο έχουν να επαναφέρουν το αιδοίο στη νεανική του κατάσταση, εξασφαλίζοντας τη συμμετρία και τη σφριγηλότητα της περιοχής. Είναι μια απλή αισθητική επέμβαση που γίνεται με τοπική αναισθησία ή / και μέθη, εντελώς ανώδυνα και έχει διάρκεια 1 – 2 ώρες. Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ειδικό νυστέρι ή λέιζερ για αφαίρεση του περιττού ιστού αναίμακτα. Αυτό μειώνει κατά πολύ τον χρόνο ανάρρωσης και εξαλείφει την περίπτωση οιδήματος. Η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα. Την επόμενη μέρα επιστρέφει στη δουλειά της, αλλά οφείλει να απέχει από τη σεξουαλική δραστηριότητα κι από έντονες αθλητικές δραστηριότητες για 3-4 εβδομάδες. 

Πόσο κοστίζει η αιδιοπλαστική;

Το κόστος της αιδοιοπλαστικής διαμορφώνεται ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας και τη χειρουργική τεχνική που επιλέχθηκε εξατομικευμένα για την ασθενή. Για παράδειγμα, η τεχνική με λέιζερ κοστολογείται ακριβότερα από την επέμβαση με νυστέρι. Καθώς είναι πιο ακριβής σα διαδικασία, αποτρέπει την αιμορραγία και δεν τραυματίζει τους περιβάλλοντες ιστούς.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, είναι μια επέμβαση που έχει τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια κι έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ασθενή. Εφόσον διευκολύνει την καθημερινότητά της, βελτιώνει την υγεία της και τη σεξουαλική της ζωή και χαρίζει πίσω τη χαμένη της αυτοπεποίθηση!  

Διαβάστε πως γίνεται η πλαστική αιδοίου