Blog

Γιατί οι διάσημοι προτιμούν την κρυολιπόλυση από την κλασική λιποαναρρόφηση;

Γιατί οι διάσημοι προτιμούν την κρυολιπόλυση από την κλασική λιποαναρρόφηση;

Γιατί η κρυολιπόλυση είναι η πλέον αγαπημένη θεραπεία των διασήμων; Πριν από κάποια χρόνια, η ιδέα του να χάσεις τοπικά λίπος και να επιστρέψεις στη δουλειά σου την ίδια μέρα, φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Θα ήταν ακόμα, αν δυο εξέχοντες επιστήμονες από το Harvard δεν είχαν ανακαλύψει τη διαφορετική ευαισθησία των λιποκυττάρων στο κρύο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κύτταρα.

Έτσι “γεννήθηκε” η κρυολιπόλυση, από τη διαπίστωση πως το ψύχος καταστρέφει τα λιποκύτταρα χωρίς να επηρεάζει τους περιβάλλοντες ιστούς, τα οποία σταδιακά αποβάλλονται για πάντα από τον οργανισμό διά μέσω της λέμφου. Κι ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες ο μοναδικός τρόπος απόκτησης μιας καλοσμιλεμένης φιγούρας ήταν η χειρουργική μέθοδος της λιποαναρρόφησης, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μείωση στις επεμβατικές θεραπείες και μια κατακόρυφη αύξηση στις αναίμακτες τεχνικές απαλλαγής από το τοπικό πάχος, από τις οποίες η δημοφιλέστερη είναι, φυσικά, η κρυολιπόλυση!

Ποιες διάσημες έχουν δείξει την προτίμηση τους στην κρυολιπόλυση;

Πρώτη διδάξασα, η Jennifer Anniston, η Rachel από τα “Φιλαράκια” που παραδέχτηκε δημοσίως στο περιοδικό Instyle ότι “«αγαπά τα λέιζερ και τις μη επεμβατικές θεραπείες και ότι έχει χρησιμοποιήσει το CoolSculpting (το μοναδικό μηχάνημα κρυολιπόλυσης με έγκριση από τον FDA,) για να στοχεύσει τις προβληματικές περιοχές του σώματος της (ανάμεσα σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μέση και βραχίονες, όπου στοχεύει κι η κρυολιπόλυση.)

Και δεν είναι η μόνη: η Khloé Kardashian, η διάσημη αδερφή της Kim, όπως είπε στο περιοδικό New Beauty: “Έχω κάνει αισθητικές θεραπείες, όπως είναι η κρυολιπόλυση και (διαδερμική χορήγηση διοξειδίου του άνθρακα) για τις ραγάδες.”

Ακόμα κι η Mariah Carey, που δεν αποκαλύπτει ποτέ μυστικά για τις αλλαγές στην εμφάνισή της, ομολόγησε στο περιοδικό Radar ότι μέρος της ολόφρεσκης, αδυνατισμένης της σιλουέτας οφείλεται στις συνεδρίες κρυολιπόλυσης που έκανε τελευταία.

Γιατί, λοιπόν, οι stars προτιμούν την κρυολιπόλυση έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης;

Σίγουρα όχι για οικονομικούς λόγους. Η κρυολιπόλυση ναι μεν κοστίζει πολύ λιγότερο από την κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά συνήθως το χρήμα δεν είναι ποτέ κριτήριο επιλογής για τους διάσημους. Παρότι το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή εφαρμογής ή το σύνολο των συνεδριών, μια θεραπεία κρυολιπόλυσης ούτε καν πλησιάζει το κόστος ενός χειρουργείου, οπότε οι λόγοι που η κρυολιπόλυση έχει γίνει “talk of the town” στο Χόλιγουντ είναι άλλοι:

-Δεν έχει καθόλου χρόνο αποθεραπείας. Mπορείς να φύγεις δηλαδή το μεσημέρι από τη δουλειά σου για να κάνεις κρυολιπόλυση και να επιστρέψεις αμέσως μετά. Κανείς δεν θα καταλάβει τι έκανες – εξού και το παρατσούκλι “lunch lipo”. Κοινώς, αν υπήρχε ήδη η κρυολιπόλυση όταν γυριζόταν το “Friends”, η Rachel θα μπορούσε θεωρητικά να την κάνει ακόμα και στο διάλειμμα των γυρισμάτων!

-Δεν απαιτεί αναισθησία, νυστέρι, χειρουργείο, τομές ή περίπλοκη ανάρρωση. Αντιθέτως, η κρυολιπόλυση είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος απαλλαγής από το περιττό λίπος. Φτάνει, αν δεν το ξεπερνάει, το 25% ανάλογα με την περίπτωση.

-To αποτέλεσμα τελειοποιείται 4+ εβδομάδες μετά τη θεραπεία. O οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να φιλτράρει τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα. Είναι μόνιμο, επειδή – σε αντίθεση με τη δίαιτα, που μειώνει το μέγεθος των λιποκυττάρων – η κρυολιπόλυση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται μεν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας αλλά από την ενηλικίωση και μετά παραμένει σταθερός.

Μήπως, τελικά, δικαίως η κρυολιπόλυση έχει πάρει τον τίτλο “αναίμακτη λιποαναρρόφηση”;