Ιατρική Αισθητική Προσώπου

Λιπομεταφορά Nanofat

Λιπομεταφορά Nanofat

Λιπομεταφορά Nanofat για την αποκατάσταση της νεανικής όψης προσώπου και σώματος!

Η ετήσια «κήρυξη πολέμου» απέναντι στο λίπος μπορεί να έχει ως παράπλευρη απώλεια την ομορφιά και την αρμονία της γραμμής μας.

Τι είναι οι λιποαποθήκες;

Στο σώμα μας διακρίνουμε δύο τύπους λιπαποθηκών, τις νεανικού τύπου, που αυξάνουν μέχρι και την εφηβεία (και ακολούθως μόνο μειώνονται), και τις λιπαποθήκες ενηλίκου τύπου, που έχουν την ιδιότητα να αυξομειώνονται αενάως σύμφωνα με το ισοζύγιο ενέργειας στο σώμα μας.

Το πολύτιμο, ευαίσθητο λίπος νεανικού τύπου απαρτίζει περιοχές όπως τα ανώτερα δύο τριτημόριο του προσώπου, ο άνω πόλος μαστού και γλουτού, καθώς και το επιπολής υποδόριο που στηρίζει και κρατά λείο και φωτεινό το δέρμα μας. Οι περιοχές αυτές είναι στενά συνδεδεμένες με τη νεανική όψη και τη θελκτικότητα και αποπνέουν υγεία και αναπαραγωγική ρώμη.

Δυστυχώς μετά από κάθε απώλεια βάρους είτε λόγω δίαιτας είτε λόγω ασθένειας είτε μετά από εγκυμοσύνη, ακόμη και από εξαιρετικά παρατεταμένο θηλασμό, το συγκεκριμένο λίπος μειώνεται για πάντα αποτελώντας κυρίαρχη αιτία της πιο κουρασμένης και τελικά πιο ώριμης όψης.

Η ετήσια προσπάθεια πολλών ανθρώπων να καταπολεμήσουν παροδικά τις  λιποαποθήκες ενηλίκου τύπου (κοιλιά, πλαϊνά, μηροί) με υποθερμιδική δίαιτα και υπέρμετρη αερόβια άσκηση, εξανεμίζει το πολύτιμο λίπος της ομορφιάς και αφήνει ανεξίτηλα σημάδια όπως βάθυνση των «μαύρων κύκλων», πτώση των ζυγωματικών, αποστέωση των κροτάφων, απώλεια στήριξης του άνω πόλου του μαστού, απώλεια προβολής και στήριξης των γλουτών, πλευρική βάθυνση/άδειασμα των γοφών, και τελικά πτώση του δέρματος με εμφάνιση χαλάρωσης και δευτεροπαθούς «κυτταρίτιδας» στο εσωτερικό των μηρών, πάνω από το γόνατο, αλλά και την εμφάνιση της γνωστής «μπανάνας» στην υπογλουτιαία περιοχή, σημάδια πτώσης των γλουτών.

Πως λειτουργεί η Λιπομεταφορά Nanofat;

Η λύση που προτείνουμε δεν είναι παρά η χρήση του «μισητού» λίπους των ανθεκτικών λιπαποθηκών μας για την αποκατάσταση των περιοχών που έχουν οριστικά και αμετάκλητα χάσει πλέον το σφρίγος και τον όγκο που απαιτείται για στήριξη και διασφάλιση μιας θελκτικής γραμμής για το σώμα και το πρόσωπο.

Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως λιπογλυπτική και περιλαμβάνει εστιακή μικρολιποαναρρόφηση (ή και πιο εκτεταμένη λιποαναρρόφηση), πλύση και διαχωρισμό του συλλεχθέντος λίπους σε κλάσματα (μακρολίπος, μικρολίπος, νανολίπος) , και έγχυσή του στις περιοχές ένδειας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι απολύτως φυσικά καθότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά ο δικός μας λιπώδης ιστός, από περιοχές που παρουσιάζει ανεπιθύμητη περίσσεια, και μεταφέρεται στις περιοχές που εμφανίζουν έλλειμμα.

Οι περιοχές που θα υποστούν λιποαναρρόφηση δεν αναμένεται να σημειώσουν ουσιαστικές μεταβολές στο μέλλον ενώ σημαντικό τμήμα του μεταφερθέντος λίπους θα παραμείνει για πάντα στις περιοχές τοποθέτησης.