Πλαστική Χειρουργική

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική, η νέα μέθοδος επέμβασης

Η ωτοπλαστική αφορά σε επεμβάσεις που αντιμετωπίζουν τα αφεστώτα ώτα, ασυμμετρίες, πεταχτά λοβία, τραυματισμούς και όγκους στα αυτιά. Είναι διαδικασία ελάχιστα επεμβατική και ελάχιστα επώδυνη. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε επεμβάσεις όπως η ωτοπλαστική για να διορθώσουν κάτι που τους απασχολεί χρόνια! Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη. Άλλοι δύο λόγοι που θα πρέπει να σας κάνουν να το σκεφτείτε πιο σοβαρά! Η κοσμητική αισθητική τρέχει με γοργούς ρυθμούς και εμείς την ακολουθούμε. Διαδικασίες που στο παρελθόν περιλάμβαναν πόνο, μετεγχειρητικά επώδυνες διαδικασίες, ράμματα, αφαίρεση ραμμάτων και ούτω καθεξής έχουν δώσει τη θέση τους σε ανώδυνες πρακτικές, ράμματα που απορροφώνται μόνα τους και αποτελέσματα απόλυτα φυσικά!

Η διαδικασία της ωτοπλαστικής είναι η εξής:

Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη (νευροληπτοαναισθησία) και σπανιότερα με γενική αναισθησία (σε παιδιά κάτω των 10ετών). Ολοκληρώνεται σε περίπου 60-90 λεπτά ενώ ιδιαίτερες επιπλοκές δεν έχουν σημειωθεί. Στην ουσία αφαιρείται το περιττό κομμάτι του αυτιού που τα κάνει πιο “πεταχτά”. Έτσι, σε μία ώρα περίπου έχετε απαλλαγεί από κάτι που ίσως σας απασχολεί χρόνια!

Μετεγχειρητική διαδικασία: Τοπικές εκχυμώσεις , πόνος, αίσθημα πίεσης και οιδήματα είναι τα πιο συχνά μετεγχειρητικά ενοχλήματα. Τίποτα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με παυσίπονο! Οι συνεργάτες μας θα είναι δίπλα σας σε όλη τη διαδικασία, πριν αλλά και μετά!

Η διάρκεια τους υπολογίζεται 1-4 εβδομάδες. Επίσης συνίσταται τοπική εφαρμογή αντιβιοτικής κρέμας, αντιβίωση από το στόμα και απαλή επίδεση.

Αποθεραπεία: Αφαίρεση ραμμάτων σε 7-12 ημέρες και επιστροφή στην εργασία άμεσα με τους επιδέσμους.

Ενημερωθείτε και εσείς από το επιστημονικό μας προσωπικό κλείνοντας ένα ραντεβού δωρεάν διάγνωσης. Ο πλαστικός χειρουργός μας θα δει την περίπτωση σας και θα σας ενημερώσει αναλυτικά για όλη τη διαδικασία αλλά και το κόστος της. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό των Figura Clinica θα προσπαθήσει να καλύψει όλες σας τις ανάγκες αλλά και να συναντήσει τις προσδοκίες σας παρέχοντας σας ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό, φυσικό και άμεσο.