Blog

Τι είναι το Κεφίρ και ποια τα οφέλη του για την υγεία;

Τι είναι το Κεφίρ και ποια τα οφέλη του για την υγεία;

Έδαφος στην ισορροπημένη διατροφή μας, κερδίζει και το πολύ θρεπτικό κεφίρ! 

Πώς παράγεται;

Παράγεται από οποιονδήποτε τύπο γάλακτος με τη διαδικασία της ζύμωσης με τη χρήση κόκκων κεφίρ. Οι κόκκοι περιέχουν φιλικά βακτήρια, τα οποία απελευθερώνονται και πολλαπλασιάζονται όταν έρθουν σε επαφή με το γάλα για 12 έως 24 ώρες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

-Η γεύση του είναι ξινή.

-Η πρώτη ύλη του κεφίρ είναι σπόροι από ζυμομύκητες και βακτήρια γαλακτικού οξεός, τους οποίους προσθέτουμε στο γάλα για ενα 24ωρο, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν και να ζυμώσουν τα σάκχαρα στο γάλα. Μετά αφαιρούμε τους σπόρους και το ρόφημα είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Ένα ποτήρι κεφίρ αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος αποδίδει 100 kcal και περίεχει τις εξής βιταμίνες: βιταμίνη D και C και από το σύμπλεγμα Β τις Β2 και Β12. Επίσης είναι μια καλή πηγή σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως: φώσφορο ασβέστιο μαγνήσιο.

Πέραν από τα διαπιστωμένα οφέλη του, όπως η ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου, η προστασία από φλεγμονές, η απάλυνση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου και την προστατευτική του δράση σε βαριές θεραπείες καρκινοπαθών, έχει φανεί ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Με ποιο τρόπο; 

-Στα άτομα που έχουν μερική δυσανεξία στη λακτόζη και αντιλαμβάνονται ότι τα γαλακτοκομικά τους προκαλούν «φούσκωμα» ή «πρήξιμο», είναι μία καλή λύση καθώς το κεφίρ είναι φτωχό σε λακτόζη, αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου.

-Ταυτόχρονα, περιέχει αρκετά μεγάλες ποσότητες του αμινοξέως τρυπτοφάνη, αλλά και μαγνησίου, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ηρεμία και την υγεία του νευρικού συστήματος. Αυτά τα δύο συστατικά, έχει φανεί λοιπόν, ότι βοηθούν στην ποιότητα ύπνου και την καλή διάθεση! Ο συνεχόμενος, επαρκής ύπνος, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως σημαντικός παράγοντας μιας επιτυχημένης διατροφής και απώλειας βάρους, ενώ η καλή διάθεση και η μείωση του στρες καθορίζουν την προσήλωση στην προσπάθεια του ατόμου.

-Το κεφίρ βοηθάει στη καλύτερη πέψη και απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων, ενισχύοντας τον οργανισμό σε μία περίοδο θερμιδικού περιορισμού.

-Τέλος, ορισμένες μελέτες φαίνεται να υποστηρίζουν ότι το κεφίρ ενδεχομένως αυξάνει το μεταβολισμό, ωστόσο, περισσότερες έρευνες χρειάζονται για να διεξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα.

Επιπρόσθετα μπορούμε να βοηθήσουμε την απώλεια βάρους με τη βοήθεια της ιατρικής αισθητικής και την Κρυολιπόλυση. Εγκεκριμένη από τον FDA των ΗΠΑ, η μέθοδος κρυολιπόλυση – cryolipolisis συμβάλλει με τον πλέον ασφαλή τρόπο στην αποβολή του περιττού τοπικού λίπους από το ανθρώπινο σώμα για άμεσο και ορατό αδυνάτισμα. Δεν έχει αποθεραπεία και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας.

Μια άλλη πρόταση είναι η τριπλή θεραπεία Cronos Lipo Mesotherapy. Η συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται σε τρία στάδια. Πρώτο στάδιο cryo cavitation, δεύτερο στάδιο είναι οι πολλαπλοί μικροί θερμικοί τραυματισμοί που πραγματοποιούνται μέσω κλασματικών ραδιοσυχνοτήτων και το τρίτο στάδιο ολοκληρώνεται με λιποδιάσπαση και αναδόμηση του συνδετικού ιστού με μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Τέλος, προτείνεται η θεραπεία Double Cavitation η οποία συνδυάζει υπερήχους και οξυγονοθεραπεία. Οι υπέρηχοι συμβάλλουν στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στη σμίλευση των λιποκυττάρων, ενώ η οξυγονοθεραπεία απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα. Η θεραπεία περιορίζει το τοπικό πάχος σε κοιλιά, μπράτσα, μηρούς και γλουτούς

Κάποιες από τις σημαντικές για την υγεία του ανθρώπου ιδιότητες του κεφίρ (λόγω των ενζύμων που έχουν οι σπόροι του) είναι οι εξής:

-Αντιβακτηριακές ιδιότητες

-Αύξηση οστικής πυκνότητας

-Προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου

-Βελτίωση στα συμπτώματα από αλλεργίες του ανοσοποιητικού

-Βελτίωση αναιμίας

-Βελτίωση διούρησης

-Βελτίωση της πέψης

-Διατήρηση και έλεγχος του σωματικού βάρους

-Βελτίωση της ψυχικής υγείας και της καλής διάθεσης

Απολάυστέ το για μια καλύτερη υγεία σωματική, οργανική και ψυχική.

Εσείς ακόμα δεν τα έχετε δοκιμάσει; 

 

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ DETOX! ΕΚΠΤΩΣΗ

30% Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα με την θεραπεία που σας ταιριάζει!