Blog

Βλεφαροπλαστική: η απενοχοποιημένη επέμβαση!

Βλεφαροπλαστική: η απενοχοποιημένη επέμβαση!

Για ποιο λόγο να “χαμηλώνεις το βλέμμα”, όταν μπορείς να το διορθώσεις;

Η επέμβαση που εξασφαλίζει ένα νεανικό και φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια γίνεται πλέον  χωρίς σημάδια και αλλοιώσεις.

Τα βλέφαρα και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι από τις πρώτες περιοχές που “προδίδουν” το πέρασμα του χρόνου. Η εξήγηση, απλή: η αποδυνάμωση των μυών του βλεφάρου είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα της γήρανσης. Ενίοτε, δεν ευθύνεται η γήρανση για τη χαλάρωση του δέρματος, αλλά η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, που οδηγούν στην πτώση των βλεφάρων ή/και στο σχηματισμό “σακουλών” και μαύρων κύκλων.

Αυτός είναι και ο ρόλος της βλεφαροπλαστικής: να αφαιρέσει το πλεονάζον λίπος που συσσωρεύεται πάνω από τα μάτια, να διορθώσει τις ατέλειες των κάτω βλεφάρων (περίσσεια δέρματος, σακούλες, λεπτές ρυτίδες κ.ά.) και να αντικαταστήσει τα σημάδια της κούρασης με ένα βλέμμα ξεκούραστο, απαλλαγμένο από τα σημάδια του χρόνου. 

Αφού, λοιπόν, η βλεφαροπλαστική είναι ένα μέσο ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής μας, γιατί αργήσαμε τόσο να απενοχοποιήσουμε τις επισκέψεις μας στον πλαστικό; 

Πριν από μια δεκαετία περίπου, η επιθυμία να καθυστερήσεις ή να εξαλείψεις τα σημάδια του χρόνου αποτελούσε ταμπού. Η οικονομική άνεση ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, για να προβεί κανείς στην εν λόγω επέμβαση, η οποία γινόταν πάντα “κεκλεισμένων των θυρών”, αφού η ιδέα ότι τα μάτια σου ή το βλέμμα σου είναι κάτι που σου δόθηκε και “πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό” ήταν ευρέως διαδεδομένη.  

Όχι πια. Η “εποχή της εικόνας” που διανύουμε δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ταμπού – ευτυχώς. Τα κοινωνικά δίκτυα άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, γιατί άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Πλέον, η βλεφαροπλαστική, όπως και οι υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις, είναι κτήμα των πολλών και όχι προνόμιο της ελίτ. H αυξανόμενη δημοτικότητα της βλεφαροπλαστικής οφείλεται και στην εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, που γίνεται ολοένα και λιγότερο επεμβατική, μέτα από αλματώδη βήματα σε μέσα και τεχνικές. Πλέον, η επέμβαση δε γίνεται “κεκλεισμένων των θυρών”, αλλά “κεκλεισμένων των ματιών”, αφού οι ασθενείς εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής, γνωρίζοντας πως το ζητούμενο δεν είναι η υπερβολή, αλλά η φυσικότητα. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι θα προβούν σε λιγότερο επεμβατικές και πολύ πιο προσιτές κοσμητικές επεμβάσεις, μετά από τις οποίες όλοι θα μιλούν για ένα “πρόσωπο ξεκούραστο”, όχι “χειρουργημένο”. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι περίεργο που η βλεφαροπλαστική θεωρείται πλέον μια από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Αποτελεί ένα από τα top trends για το 2019 σύμφωνα με την παγκόσμια κοινότητα των πλαστικών χειρουργών (μετά από ετήσια έρευνα της Γερμανικής Εταιρίας Αισθητικής Χειρουργικής) δεδομένου ότι:

-δε θεωρείται επώδυνη.

-δε γίνεται σχεδόν ποτέ με γενική, αλλά με τοπική ή μερική αναισθησία.

-δε διαρκεί περισσότερο από μία / μιάμιση ώρα. Ειδικότερα, η μερική επέμβαση διαρκεί 45 – 60 λεπτά, γιατί εφαρμόζεται μόνο στο άνω ή κάτω βλέφαρο και η ολική επέμβαση 60 – 90 λεπτά, επειδή χειρουργούνται ταυτόχρονα και τα δύο.

-δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική, αφού ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι του.

-έχει ελάχιστη ως μηδαμινή αποθεραπεία.

-δεν απαιτείται μετεγχειρητική επίδεση.

-δεν επηρεάζονται η όραση και οι κινήσεις του οφθαλμού.

-οι τεχνικές έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα μπορεί κανείς να διορθώσει τη χαλάρωση των βλεφάρων ή να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές σακούλες, χωρίς να ανησυχεί για “υπερβολές” ή “αλλοιώσεις” στο πρόσωπο, αφού δεν αλλάζει το φυσικό σχήμα των ματιών.

-δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποκτήσει κανείς νεανικό βλέμμα χωρίς ρυτίδες και μαύρους κύκλους. Για του λόγου το αληθές, τις περισσότερες φορές η βλεφαροπλαστική είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός χειρουργικού facelift, αφού ένα νεανικό πρόσωπο δε μπορεί να συνάδει με “κουρασμένα” μάτια. 

-δε γίνεται μόνο για αισθητικούς, αλλά και για πρακτικούς (ιατρικούς) λόγους: σε μερικές περιπτώσεις, στόχος της βλεφαροπλαστικής είναι να περιορίσει τα προβλήματα όρασης, που προξενεί η σοβαρή χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια. 

-τα αποτελέσματά της διαρκούν για πάνω από δέκα χρόνια.  

Ειδικότερα, η βλεφαροπλαστική που εφαρμόζεται στα Figura αποτελεί μια από τις πιο σύχρονες μεθόδους αφαίρεσης περίσσειας δέρματος και περικογχικού λίπους, αφού οι τομές γίνονται εσωτερικά των βλεφάρων. Η επέμβαση διεξάγεται στα ιατρεία μας, ο ασθενής επιστρέφει την ίδια μέρα σπίτι του, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από ένα μήνα.

Ευτυχώς, η σημερινή εποχή δεν αφήνει χώρο για μυστικότητα. Η θεωρία πως η βλεφαροπλαστική είναι συνώνυνυμο της παραμόρφωσης και της υπερβολής θεωρείται πλέον ξεπερασμένη. Αντιθέτως, αν είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανακτήσει το βλέμμα την αυτοκυριαρχία του, για ποιο λόγο να “χαρίσει” κανείς τόσο εύκολα τη μάχη ενάντια στον χρόνο; 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ DETOX! ΕΚΠΤΩΣΗ

30% Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα με την θεραπεία που σας ταιριάζει!