Blog

Η Βοτουλινική τοξίνη βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Η Βοτουλινική τοξίνη βοηθάει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη μια μέρα και ξαφνικά να αντικρίζουμε κάτι άλλο.

Έτσι απλά μια μέρα βλέπουμε ένα πρόσωπο κουρασμένο, με τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης να έχουν εμφανιστεί, τις πρώτες πτυχώσεις δίπλα στα μάτια μας να είναι πια ορατές και αναρωτιόμαστε «πότε έγινε αυτό;». Σε άλλους συμβαίνει διότι δεν παρατηρούν αρκετά το είδωλο τους, σε άλλους γιατί δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν και σε άλλους, στο μεγαλύτερο ποσοστό, γιατί απλά το πρόβλημα δεν τους απασχόλησε μέχρι να γίνει υπαρκτό.  Υπάρχει όμως λύση και είναι η βοτουλινική τοξίνη. 

Πως λειτουργεί ο οργανισμός μας;

Είναι γνωστό πως ο οργανισμός μας έχει ανοδική πορεία έως τα 30. Από τα 30 και έπειτα αρχίζει η «πτώση». Αρχίζει η βαρύτητα να επιδρά πιο έντονα στο σώμα και στο πρόσωπο μας, ο μεταβολισμός μας να γίνεται πιο δυσκίνητος, χάνουμε πιο δύσκολα κιλά αλλά και τα νεοαποκτηθέντα τα αποθηκεύουμε σε νέα ευφάνταστα σημεία και φυσικά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται και ξεκινά το δέρμα μας να σπάει. 

Τι θα πρέπει να είχαμε κάνει;

Το  καλύτερο θα ήταν να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε συστηματικά, να πίνουμε άφθονο νερό, να τρεφόμαστε σωστά και να χρησιμοποιούμε ευλαβικά τα σωστά προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης. 

Όμως, επειδή μάλλον η μηχανή του χρόνου είναι κάπως πιο δύσκολο να τεθεί σε λειτουργία, τη λύση ανέλαβε να μας δώσει η ιατρική αισθητική και η βοτουλινική τοξίνη!!! 

Τι πρέπει να κάνουμε;

-Εάν ανήκουμε στην κατηγορία 25+ καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με καθαρισμό και ενυδάτωση προσώπου τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα. Θα πρέπει να χτίσουμε ένα τείχος προστασίας για το δέρμα μας. Ένα σωστά και βαθιά ενυδατωμένο δέρμα θα σπάσει πολύ πιο δύσκολα από ένα αφυδατωμένο. 

-Εάν ανήκουμε στην κατηγορία 30+ και δεν έχουμε δει ρυτίδες έκφρασης στο δέρμα μας θα επέμβουμε συμβατικά. Με θεραπείες ραδιοσυχνοτήτων ή με ιατρικά πρωτόκολλα όπως για παράδειγμα το Dermalft, προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγή κολλαγόνου και να συσφίξουμε περισσότερο το δέρμα μας. 

-Εάν ανήκουμε στην κατηγορία 30+ και έχουμε δει τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης ήρθε η ώρα για την πρώτοη μας  εφαρμογή με βοτουλινική τοξίνη. 

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν μερικές μέρες στα επιστημονικά περιοδικά Scientific Reports και Scitech Daily, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αντικαταθλιπτική επίδραση του. Τα  άτομα που λάμβαναν δόσεις Botox ανά 6 έως 8 μήνες, ανέφεραν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης

Γιατί, Πότε και κάθε Πότε;

Γιατί η βοτουλινική τοξίνη, η δραστική ουσία της εφαρμογής, χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Βοτουλινική τοξίνη γιατί μέσω της έγχυσης της ουσίας αδρανοποιούνται οι μύες που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία των ρυτίδων και έτσι εάν δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα οι ρυτίδες προλαβαίνουμε την εμφάνιση τους αλλά και σε αντίθετη περίπτωση το δέρμα λειαίνει και εξαφανίζονται. Βοτουλινική τοξίνη γιατί μας προσφέρει ένα ξεκούραστο και νεανικό δέρμα δείχνοντας μας 2 με 3 χρόνια νεότερες.  Επιπλέον, πιστεύεται ότι η χαλάρωση των έντονων γραμμών συνοφρυώματος στην περιοχή του μετώπου, επιδρά εξίσου θεραπευτικά σε έναν κόμβο νευρώνων ανατροφοδότησης του εγκεφάλου, οι οποίοι ενισχύουν τα αρνητικά συναισθήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες μελέτες, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της αλλαντοτοξίνης εμφανίζει τα ίδια αντικαταθλιπτικά οφέλη ανεξάρτητα από το σημείο του προσώπου όπου εφαρμόζεται το Botox. 

Βοτουλινική τοξίνη πότε. Botox πριν αλλά και αφού έχουν εμφανιστεί οι πρώτες ρυτίδες και πτυχώσεις. Σε συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό μας η εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει και προληπτικά από τα 25 μας έτη. *Καλό είναι να λαμβάνουμε αποφάσεις αφού συμβουλευτούμε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. 

Βοτουλινική τοξίνη κάθε πότε. Η συχνότητα εφαρμογής εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εάν ο στόχος μας είναι οι ρυτίδες να μην εμφανιστούν ποτέ η εφαρμογή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 με 8 μήνες ώστε οι μύες να μην κινούνται και να προλάβουμε την εμφάνισή τους. Εάν ο στόχος μας είναι να εξαφανίσουμε τις υπάρχουσες καλό θα ήταν να προγραμματίζουμε τα ραντεβού μας περίπου στους 6 μήνες ώστε να μη μεσολαβεί μεγάλο διάστημα και προλαβαίνουν οι ρυτίδες μας να ξανασχηματιστούν. 

Tips:

-Φροντίστε το φιαλίδιο να ανοίγεται πάντα μπροστά σας ώστε να είστε βέβαιοι πως η ουσία δεν έχει αραιωθεί. Συχνά, ακούμε χαμηλό κόστος και αυτό θα πρέπει να μας παραξενεύει. Το κόστος του υλικού έχει σταθερή τιμή, επομένως τα πολύ χαμηλά κόστη θα πρέπει να μας προβληματίσουν σε σχέση με την ποιότητα του υλικού ή και της εφαρμογής. 

-Η βοτουλινική τοξίνη εφαρμόζεται στο μέτωπο, στο λαιμό, στη μύτη, στην περιοχή των ματιών και στο μεσόφρυο. Σε άλλα σημεία καλό θα ήταν να το ερευνήσετε πολύ καλά πριν προχωρήσετε. 

Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι οι χρήστες του Botox έχουν 40 έως 80% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη.

-Καλό είναι να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Πολλοί «μπορούν» να το κάνουν όμως δεν θα έπρεπε. 

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μία θεραπεία την οποία δε θα πρέπει να φοβόμαστε. Η ουσία εγχέεται επιφανειακά χωρίς να επηρεάζει καμία άλλη λειτουργία του σώματος μας και δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Το ιατρικό μας προσωπικό είναι στη διάθεση σας για να λύσει κάθε απορία σας. 

Μάθετε περισσότερα:

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ: Η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΜΈΝΗ ΕΠΈΜΒΑΣΗ!

ΑΠΟΤΡΊΧΩΣΗ ΜΕ LASER: ΌΛΑ ΌΣΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ DETOX! ΕΚΠΤΩΣΗ

30% Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα με την θεραπεία που σας ταιριάζει!