Ιατρική Αισθητική Προσώπου

Βοτουλινική τοξίνη

Βοτουλινική τοξίνη

Γυρίστε τον χρόνο πίσω με τη Βοτουλινική τοξίνη!

Η βοτουλινική τοξίνη αντιμετωπίζει με επιτυχία τις ενοχλητικές ρυτίδες σε πρόσωπο και μάτια. Η ενέσιμη θεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και προληπτικά, ενώ είναι ιδανική στην αντιμετώπιση ρυτίδων έκφρασης και ηλικίας. Εσείς ακόμα να το αποφασίσετε;

Η λειτουργία της βοτουλινικής τοξίνης συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες.

Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας που βρίσκονται σε περίοδο της ζωής τους όπου αρχίζει η περιοχή στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια να δείχνει κουρασμένη και να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης.

Τι πρέπει να προσέξω πριν επιλέξω που θα κάνω βοτουλινική τοξίνη ;

Η επιλογή φθηνών λύσεων και «προσφορών» είναι επικίνδυνη. Στις περιπτώσεις αυτές η προέλευση και η ποιότητα του φαρμάκου είναι αμφίβολη. Η διάλυση – αραίωση του όχι σωστή και το αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση θα είναι φτωχό και μικρής διάρκειας. Όταν επιλέγουμε μία ιατρική θεραπεία κύριο κριτήριο θα πρέπει να είναι η εμπειρία του ιατρού και η ασφάλεια της θεραπείας.

Σε ποια σημεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ρυτίδες μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), στις ρυτίδες μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού), στις ρυτίδες ματιών (πόδι χήνας). Για ανύψωση της γωνίας φρυδιού, στις ρυτίδες μύτης (bunny lines), για την ανύψωση των γωνιών του στόματος (marionette lines), για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού).

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας, για την ημικρανία, για επιμένοντες μυϊκούς σπασμούς του βλεφάρου και του προσώπου, του αυχένα και των ώμων.

Πότε μπορώ να κάνω βοτουλινική τοξίνη  ;

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη  δρα κυρίως προληπτικά, όσο πιο νέο είναι το άτομο τόσο πιο μεγάλη βελτίωση επιτυγχάνεται. Πρέπει να ξεκινά μόλις γίνουν ορατές οι πρώτες ρυτίδες ώστε να αποφύγουμε τη μονιμοποίησή τους. Αν το άτομο είναι μικρό σε ηλικία και κάνει βοτουλινικιή τοξίνη , τότε θεωρητικά, οι ρυτίδες μπορούν να μην εμφανιστούν ποτέ.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται και πόσο διαρκεί η βοτουλινική τοξίνη;

Η βοτουλινική τοξίνη είναι καλό να γίνεται το πολύ 2 με 3 φορές το χρόνο. Αν γίνεται πολύ συχνά τότε ο οργανισμός το συνηθίζει και το εξουδετερώνει πιο γρήγορα και έτσι έχει λιγότερο αποτέλεσμα στο μέλλον. Η μικρο-δόση (retouch) που συνηθίζεται από πολλούς ιατρούς όταν ενδείκνυται, θα πρέπει να γίνεται μεταξύ 10- 20 ημερών. Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης  διαρκεί 4 με 6 μήνες.

Ποια είναι η διαδικασία;

Εφαρμόζεται με μικρές ενέσεις στις ειδικές περιοχές που χρειάζεται. Έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση ακόμα και την εξαφάνιση των αντίστοιχων ρυτίδων που μας προβληματίζουν. Κάθε φορά καθωρίζεται η δοσολογία που χρησιμοποιείται και τα ακριβή σημεία στα οποία πρέπει να γίνει η θεραπεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πονάει η θεραπεία;

Κάνοντας μόνο μια σειρά εγχύσεων τοπικά με τη λεπτότερη κατά το δυνατό βελόνα προκαλείται μια στιγμιαία ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Τις περισσότερες φορές η αίσθηση είναι σαν ένα στιγμιαίο τσίμπημα και η ενόχληση δε διαρκεί παραπάνω από 10-15 λεπτά.

Τι ανεπιθύμητες ενέργειες έχει η βοτουλινική τοξίνη;

Στα χέρια ειδικών και έμπειρων ιατρών δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση της βοτουλινικής τοξίνης  για κοσμητικούς λόγους. Αν αυτές εμφανιστούν είναι παροδικές και ήπιες. Παρενέργειες της βοτουλινικής τοξίνης είναι τυχόν μελανιές (εκχυμώσεις) στο σημείο της έγχυσης που υποχωρούν σε λίγες ημέρες ή μη συμμετρική μείωση των ρυτίδων που διορθώνεται κατά την επανεξέταση που λαμβάνει χώρα σε 14 ημέρες. Το φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στην Οφθαλμολογία και τη Νευρολογία και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις χωρίς προβλήματα .

Με τι θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η βοτουλινική τοξίνη;

Η βοτουλινική τοξίνη  συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με άλλες θεραπείες όπως εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, PDO νήματα, χήμικα peelings, ετερόλογη και αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Αν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, η θεραπεία δεν θα αλλοιώσει καθόλου τα χαρακτηριστικά σας, ούτε θα προδώσει το είδος της θεραπείας στη οποία προχωρήσατε μια και το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της θεραπείας.

Η βοτουλινική τοξίνη  συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, αναστρέψιμο αποτέλεσμα, καμία παρενέργεια και χαμηλό κόστος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα. Μετά το τέλος της συνεδρίας μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Γνωρίστε και τις υπόλοιπες θεραπείες ιατρικής αισθητικής προσώπου και σώματος και ενημερωθείτε για τον πλήρη κατάλογο των υπηρεσιών μας. Γιατί στη Figura η ομορφιά είναι υπόσχεση.