Νέα

10 αλήθειες και μύθοι για την εξάλειψη των ρυτίδων!

10 αλήθειες και μύθοι για την εξάλειψη των ρυτίδων!

Επειδή υπάρχουν αρκετές παρεξηγημένες αντιλήψεις σχετικά με την βοτουλινική τοξίνη, έφτασε η στιγμή να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να διαχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα.

Η βοτουλινική τοξίνη εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) πριν από 16 χρόνια ως μία αισθητική, μη επεμβατική θεραπεία που καταπολεμά τις ρυτίδες (και όχι μόνο.)

Από τότε άρχισε να κερδίζει διαρκώς έδαφος με τη δημοτικότητά του να συνεχίζει να αυξάνεται ακόμα και εν έτη 2018.

Καθόλου οξύμωρο, αν αναλογιστεί κανείς πως απαντάει στο αιώνιο ερώτημα “πώς μπορώ να σταματήσω το χρόνο και να πετύχω μια φυσική και νεανική εμφάνιση.”

Μαζί όμως με την αύξηση της δημοτικότητας, έχει ξεπεράσει τα όρια και η διαστρέβλωση της αλήθειας, η παραποίηση γεγονότων και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων για τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Τι ισχύει τελικά για τη βοτουλινική τοξίνη;

Τι είναι αλήθεια και τι αποκύημα της φαντασίας, που αντί να ενθαρρύνει, εμποδίζει όσους ονειρεύονται μία αψεγάδιαστη επιδερμίδα;

 

Μύθος #1: η θεραπεία με τη βοτουλινική τοξίνη είναι επώδυνη κι επικίνδυνη.

Αλήθεια: η χρήση της είναι απλή και γρήγορη. Η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι εξαιρετικά λεπτή, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η αίσθηση του τσιμπήματος. Γενικότερα, οποιαδήποτε δυσφορία στα σημεία εφαρμογής είναι στιγμιαία, ενώ δεν έχει σημειωθεί καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια, πέρα από ήπιες εκχυμώσεις σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες υποχωρούν στις επόμενες μέρες. Για την ακρίβεια, παραπάνω από 30 εκατομμύρια συνεδρίες έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως μετά την έγκρισή του, ενώ το Botox έχει λάβει 95% θετική βαθμολογία από ασθενείς που το δοκίμασαν.

 

Μύθος #2: η βοτουλινική τοξίνη απευθύνεται μόνο σε γυναίκες.

Αλήθεια: η συγκεκριμένη θεραπεία δε σχετίζεται με το φύλο, γι’ αυτό και είναι το ίδιο δημοφιλής τόσο στο γυναικείο, όσο και στον ανδρικό πληθυσμό. Η βοτουλινική τοξίνη απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να μειώσει ή να εξαφανίσει από την επιδερμίδα του τα σημάδια του χρόνου – είτε άντρας είναι, είτε γυναίκα.

 

Μύθος #3: η βοτουλινική τοξίνη θεωρείται δερματικό πληρωτικό προσώπου (facial filler).

Αλήθεια: δε γεμίζει τις επιφανειακές και βαθιές ρυτίδες της επιδερμίδας, ούτε ενισχύει τους μαλακούς ιστούς του προσώπου, προκειμένου να συμβάλει στη λείανση του δέρματος. Για την ακρίβεια, χαλαρώνει του μύες κάτω από το δέρμα που προκαλούν τις γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες.

 

Μύθος #4: έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια έκφρασης του προσώπου.

Αλήθεια: η συγκεκριμένη θεραπεία προορίζεται για τη βελτίωση της εμφάνισης, όχι για την παραμόρφωση του προσώπου. Όταν χορηγείται από έμπειρο και έμπιστο ιατρικό προσωπικό, το αποτέλεσμα είναι μια φυσική και νεανική εμφάνιση χωρίς ρυτίδες. Εξάλλου, το Botox χαλαρώνει τους μύες κάτω από τις γραμμές του προσώπου, στο σημείο της έγχυσης, έτσι ώστε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της έκφρασης του προσώπου να παραμένουν αναλλοίωτα.

 

Μύθος #5: η θεραπεία λειτουργεί μόνο αφού έχουν εμφανιστεί οι πρώτες λεπτές γραμμές.

Αλήθεια: η βοτουλινική τοξίνη, εκτός από θεραπεία για τις ρυτίδες και τς λεπτές γραμμές, λειτουργεί και ως προληπτικό μέτρο που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισής τους. Έτσι, εφόσον γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστούν και τα σημεία που θα εμφανιστούν, μπορούμε να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών ή των πρώτων ρυτίδων.

 

Μύθος #6: αν ξεκινήσετε τη βοτουλινική τοξίνη όσο είστε νέοι, δε θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα με τα σημάδια του χρόνου.

Αλήθεια: η χρήση ενδείκνυται από μια ορισμένη ηλικία και μετά. Αφήστε το δέρμα σας να ωριμάσει και τους μύες σας να σχηματιστούν. Η ηλικία των 20 είναι πολύ νωρίς για να στραφεί κανείς στη βοτουλινική τοξίνη, δεδομένου ότι το δέρμα του εξακολουθεί να ωριμάζει. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό, για να σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε.

 

Μύθος #7: η συχνότερη εφαρμογή οδηγεί σε θεαματικότερα αποτελέσματα.

Αλήθεια: δεδομένου ότι η δράση σου έχει διάρκεια 4-6 μήνες συνήθως, καλό θα είναι η εφαρμογή του να περιορίζεται σε 2-3 φορές το χρόνο. Σε μεγαλύτερη συχνότητα, ο οργανισμός το συνηθίζει, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνει ταχύτερα τη δράση του.

 

Μύθος #8: η διακοπή της βοτουλινικής τοξίνης οδηγεί σε δυναμικότερες ρυτίδες.

Αλήθεια: δε φταίει η βοτουλινική τοξίνη για το πόσο λεπτές ή βαθιές είναι οι φυσικές ρυτίδες. Παρότι σίγουρα εξαλείφει τις ήδη υπάρχουσες, χαρίζοντας ένα νεανικό πρόσωπο, αν κανείς σταματήσει τη χρήση του, το δέρμα του θα ανακτήσει τις φυσικές ρυτίδες που θα είχε με την πάροδο του χρόνου – ούτε περισσότερες, ούτε βαθύτερες από αυτές.

 

Μύθος #9: κυκλοφορούν κρέμες στο εμπόριο που είναι το ίδιο και περισσότερο αποτελεσματικές από τη βοτουλινική τοξίνη.

Αλήθεια: καμία επιστημονική έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι οι κρέμες λειτουργούν καλύτερα. Αντίθετα, οι κρέμες εφαρμόζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ενώ η βοτουλινική τοξίνη λειτουργεί κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, για να αδρανοποιήσει τους μύες που ευθύνονται για την εμφάνιση των ρυτίδων.

 

Μύθος #10: η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται μόνο για αισθητικούς λόγους.

Αλήθεια: παρότι η πιο διαδεδομένη χρήση του είναι στην ιατρική αισθητική, χρησιμοποιείται σε πολλές ακόμα ιατρικές περιπτώσεις, εφόσον είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας, της ημικρανίας, των μυικών σπασμών του βλεφάρου και του προσώπου κ.ά.

Share this Post

2 κρυολιπολύσεις στα

49 00 2 ολοκληρωμένες θεραπείες κρυολιπόλυσης 60 λεπτών