Νέα

Αποτρίχωση µε laser: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποτρίχωση µε laser:  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Είναι η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Αποτρίχωση µε laser. Πρόκειται για μια δέσμη φωτός που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται από τη μελανίνη του θύλακα της τρίχας. Έτσι, καταστρέφει την τρίχα σε ελάχιστο χρόνο, προτού αυτή προλάβει να αναπτυχθεί.

Η θεραπεία με laser είναι η πλέον εξελιγμένη ιατρική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας που αντιμετωπίζουν γυναίκες και άνδρες σήμερα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου. Είναι ανώδυνη διαδικασία και προσφέρει ένα ασφαλές αποτέλεσμα ακόμη και σε πιο μελαχρινές ή ελαφρώς μαυρισμένες επιδερμίδες. Αρκεί να εφαρμόζεται από έμπειρο, εξειδικευμένο ιατρικό επιστήμονα.

Συνήθως, βέβαια, οι σκουρόχρωμες τρίχες εμφανίζουν καλύτερο αποτέλεσμα, έναντι των ανοιχτόχρωμων. Ωστόσο οι τρίχες που «χτυπιούνται» από το laser καταστρέφονται μόνιμα στη διάρκεια των θεραπειών που κρίνονται για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από την περιοχή, την ποιότητα της τρίχας, τα ορμονικά προβλήματα και το χρώμα του δέρματος του κάθε ατόμου.

Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να προκληθεί προσωρινός ερεθισμός στο δέρμα, ο οποίος όμως έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα υποχωρεί και εξαφανίζεται. Επιπλέον, σπάνια παρατηρείται κάποιος υποχρωματισμός η υπέρχρωση του δέρματος, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο αμέσως μετά τη θεραπεία για 5-7 ημέρες. Για τη θεραπεία του laser πρέπει να αποφεύγετε για 3-4 εβδομάδες κρέμες μαυρίσματος και solarium.

Οι θεραπείες:

Tα Figura Clinica πλαισιώνουν την επιστήμη του laser με ένα εξειδικευμένο σύστημα laser. Το συγκεκριμένο laser φημίζεται για την εξαιρετική ανοχή στον πόνο. Εφαρμόζεται ακόμα και το καλοκαίρι και δίνει μόνιμη αποτρίχωση, διαπιστευμένη από τον παγκόσμιο οργανισμό FDA.

Αποτρίχωση µε laser. Διοδικό – DIODE LASER

Πρόκειται για το διοδικό laser F.C. ή DIODE LASER F.C., το οποίο χρησιμοποιούν έμπειροι επιστήμονες της ιατρικής. Αντιμετωπίζει με ασφάλεια ακόμα και την πιο απαιτητική περίπτωση τριχοφυΐας, σε κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος. Διεισδύει σε βάθος 808  nm, διαθέτει ψυχόμενη κεφαλή ώστε να προφυλάσσει το δέρμα από την θερμότητα. Υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα, καθώς το σύστημα αλλεπάλληλων παλμών που διαθέτει, μπορεί να μεταφέρει με ταχύτητα και ακρίβεια την απαιτούμενη θερμότητα στον θύλακα της τρίχας κάθε χρώματος (ακόμα και των ανοιχτόχρωμων) και να τον καταστρέψει.

Η αραίωση στις τρίχες του δέρματος είναι εμφανής σχεδόν αμέσως από την πρώτη εφαρμογή. Η προσωπική επαφή και η σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργούν τα Figura Clinica με τον κάθε θεραπευόμενο ξεχωριστά, καθιστά το τμήμα Laser της κλινικής Figura ως ένα από τα πλέον αξιόπιστα στο χώρο του.

Long Pulse Laser Nd: YAG

Η δεύτερη λύση που μπορεί να βρει κανείς στο τμήμα θεραπείας Laser των Figura Clinica, είναι η δεύτερη νέα γενιά στα συστήματα μακρού παλμού Long Pulse Laser Nd: YAG.

Εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος και θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία με laser. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι εντός πέντε συνεδριών επιτυγχάνεται μόνιμη αποτρίχωση στο 70% των περιστατικών. Στις πιο απαιτητικές περιστάσεις η θεραπεία μπορεί να καταστεί δραστική εντός δέκα συνεδριών.

Το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των Figura Clinica, χειρίζεται με άρτια τεχνογνωσία, κάθε είδος θεραπείας υπερτρίχωσης για θεραπευτικούς και αισθητικούς λόγους. Συνδυάζει την εφαρμογή ασφαλών και ανώδυνων μεθόδων με τη χρήση μηχανημάτων Laser τελευταίας τεχνολογίας.